dimecres, 13 de març del 2013

El Camí, un projecte per a recuperar.


En la primera dècada del nou segle, sorgiren dos projectes alternatius al Camí de Sant Jaume. U d'ells anomenat el Camino del Cid, d'àmbit estatal, i l'altre dit, simplement, El Camí que inclou tots els territoris de parla catalana. Tots dos camins, en un primer moment, passaven per terres de la Marina i concretament per Tàrbena. El Camino del Cid finalment, per les causes que siga, va optar per descartar aquesta via. El Camí, per contra, si que la contempla.

Ens situem al quart trimestre de l'any 2007, l'organització d'El Camí, amb el suport de l'Ajuntament de Tàrbena, organitza un primer contacte i senyalització del tram Xaló-Tàrbena. L'Alba Danés, d'Olot, en el seu bloc “ Damunt Davall” d'una manera amena ens narra com esdevingué la jornada. Finalment, pels motius que siguen, el projecte no gaudeix del suport de les localitats de la Marina Baixa, del de Tàrbena tampoc. Llavors El Camí en aquesta comarca queda en “stadby”, es manté el projecte però manca de senyalització.

No obstant, a pesar de la deixadesa per part de les administracions locals, també de les diferents associacions culturals, de la comarca l'organització manté el projecte. En la seva web podem veure i llegir la fitxa del tram Dénia-Vila-Joiosa.

*- La fotografia  correspon a la primera, i fins ara única, senyalització d'El Camí al seu pas per Tàrbena (2007). Concretament la que hi havia en la roca vora sa bassa de Benissalim, actualment en el seu lloc hi ha un estrany grafit, de color negre, que la cobreix.
 

MAPA DEL TRAM.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada